Beredskabsplan - når der er tegn på mistrivsel

En beredskabsplan hjælper med at etablere tydelige arbejdsgange på ungdomsuddannelserne, når der opstår bekymringer om en elevs trivsel.

Ved I hvem, der gør hvad, når I oplever bekymringer for en elev på jeres uddannelse? Alle elever kan i løbet af deres tid på en ungdomsuddannelse opleve svære perioder, som de har brug for støtte til at komme igennem. 

En beredskabsplan hjælper med at synliggøre arbejdsgange og handlemuligheder, fra den første bekymring om en elev til eventuel henvisning til relevante tilbud. Den skaber også klare linjer for roller og ansvar, hvilket fremmer en koordineret og hurtig indsats og mindsker risikoen for, at medarbejdere føler sig alene med ansvaret.

Workshop for medarbejdere 
Vi tilbyder at holde en workshop for medarbejdere på jeres uddannelse, hvor vi arbejder med, hvordan jeres lokale beredskabsplan skal se ud. 

Workshoppen kommer bl.a. omkring:

  • Tegn på mistrivsel: Hvordan opdages eleven?
  • Arbejdsgange når en elev mistrives
  • Roller og ansvarsfordeling blandt medarbejdere 
  • Inspiration til støttemuligheder til elever der mistrives

I praksis betyder det: 

Inden workshop: Vi holder et formøde med en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra uddannelsen, hvor vi afstemmer forventninger til workshoppen.  Denne arbejdsgruppe kan med fordel bestå af lærere, vejledere og ledelse.

Workshop: Sundhedskonsulenter fra Afdelingen for folkesundhed faciliterer en workshop på 3 timer for en gruppe af medarbejdere, hvor vi bliver klogere på, hvad jeres lokale beredskabsplan bør indeholde. 

Efter workshoppen: Efter workshoppen holder vi et opfølgende møde med skolens arbejdsgruppe for at understøtte det videre arbejde med færdiggørelsen af jeres lokale beredskabsplan.